Grindr for Girls

Cool stuff, from a queer girl perspective // lesbisch // maar dan leuker

‘Ze hoeft alleen maar ja te zeggen’


De korte versie: dikke maatjes, maar (nog) geen seks

Voordat je broek afzakt: dit is de titel van een artikel uit de serie ‘Lust en liefde’ in het nieuwste Volkskrant magazine (heb je deze niet gelezen, ik kan het me voorstellen, Hella de Jonge staat op de cover, brrr).

Het artikel gaat over een verpleegkundige die al jaren verliefd is op haar beste vriendin. Ze heeft na al die tijd nog steeds geen boekje opengedaan over haar gevoelens. De korte versie: ze doen alles samen, dikke maatjes, er is alleen (nog) geen seks.

Het schijnt vaker voor te komen, zulke slepende kwesties. Zelf heb ik het – gelukkig – nog nooit meegemaakt. Van wat ik hoor van vriendinnen: het is een lange lijdensweg, die naar mijn mening vaak doorslaat in de sadomasochistische richting. Een soort verslaving: je weet het, je wordt er soms heel verdrietig van, maar ermee stoppen? Ho maar.

Waarom niet veel eerder zeggen hoe de vork in de steel zit? Is het niet veel fijner om jezelf uit je lijden te verlossen dan maanden- of zelfs jarenlang met een onuitgesproken verliefdheid rond te slepen?

Omdat de situatie uit het Volkskant magazine zich volgens mij veel vaker voordoet tussen twee vrouwen dan tussen man-vrouw, of man-man for that matter, denk ik: dit is een typische pottenkwaal. Dat té lang, té intensief, té obsessief opgaan in iemand. Maar goed.

Natuurlijk leef ik met de slachtoffers mee. Er echt iets over zeggen kan natuurlijk alleen de ervaringsdeskundige. Ondertussen blijf ik me erover opwinden. :)

Laat je reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 23 april 2012 door in hard copy en getagd als , , , , .

Vul je e-mailadres en ontvang een mailtje zodra er een nieuwe blogpost op Grindrforgirls.nl staat. Hoe handig is dat!?

Voeg je bij 15 andere volgers

%d bloggers liken dit: