Grindr for Girls

Cool stuff, from a queer girl perspective // lesbisch // maar dan leuker

Oh kut kut kut kut kut oh help help help-loos verslag van de Gay Pride


Fotografisch bewijs van Marscha dat we hem écht gezien hebben, de boot van Café Kalff

Afgelopen zaterdag was ik op een evenement waar ik vroeger doodsbang voor was. Als ik met mijn ouders en broertje naar het journaal keek en er waren beelden van de Gay Pride, zagen we altijd blote homo’s op boten dansen. Natuurlijk dacht ik toen bij mezelf: oh kut kut kut kut kut oh help help help.

Want als (ja, áls, het was toen nog best onduidelijk allemaal), áls ik ook ‘zo’ was, kon ik dus echt nóóit naar zoiets wilds als de Gay Pride. Mijn ouders zouden zich immers kapot schamen, die arme mensen. Zoiets gênants wilde ik ze absoluut besparen. Ik vatte toen serieus het plan op om mijn coming out uit te stellen. Minimaal tot het overlijden van mijn beide ouders en het liefst nog tot de dood van mijn hele familie, want dít wilde ik ze gewoon niet aandoen. Ja, dat soort dingen dacht ik, als puber in de nineties.

Gelukkig leven mijn ouders nog allebei en hebben ze mijn coming out ook overleefd!

Of het nog gezellig was zaterdag? Jazeker! Heb me uitstekend vermaakt. Met een delegatie van enthousiaste Grindr for Girls Netwerkgroepsleden keken we naar de Canal Parade en zagen we de boot van Café Kalff, jeej Utrecht pride! We hadden de hele dag geluk: de zon scheen, we hadden genoeg rosé bij ons en op de twee regenmomenten konden we perfect schuilen.

Naarmate de avond vorderde, werd de groep groter en groter. Er kwamen steeds meer leuke mensen bij. We vonden elkaar lief en aardig, net als iedereen in Amsterdam. Zonder te overdrijven kan ik zeggen dat we ons als één grote gezellige LGBT-familie gedroegen. :)

Is er nog een puntje van kritiek? Misschien kwam het omdat ik zelf langzaam op gang kwam (mijn Parade-bezoek van de nacht ervoor eiste zijn tol), maar één ding miste ik wel: de afterparty. Tussen 00:00 en 01:00 gingen alle cafés opeens dicht. De paar kroegen en feestjes die nog wel open en aan de gang waren, richtten zich op een mannelijk publiek en daar hebben we dus niks aan.

Al met al leidde dit gebrek aan party tot een uitgebreide wandeling door nachtelijk Amsterdam, met hier en daar een biertje, een plaspauze en een roze boa. Om kwart voor vier vond ik het mooi geweest. De volgende ochtend middag sjouwden we een regenboogvlag mee naar huis die ’s nachts gevonden gepikt was. Een mooi souvenir van een superleuke dag zonder oh kut kut kut kut kut oh help help help-gevoel.

Laat je reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 6 augustus 2012 door in Coming out, party, tv en getagd als , , , , , , , , , .

Vul je e-mailadres en ontvang een mailtje zodra er een nieuwe blogpost op Grindrforgirls.nl staat. Hoe handig is dat!?

Voeg je bij 15 andere volgers

%d bloggers liken dit: