Grindr for Girls

Cool stuff, from a queer girl perspective // lesbisch // maar dan leuker

Interview met Milla van der Have, schrijfster ‘Out of the Woods’


Milla van der Have

Milla van der Have in het wild

Deze maand verscheen op Amazon en Barnes & Nobles het e-book ‘Come Out With Me’, een bundel met drie verhalen over ‘gay first love’. Eén van die verhalen, Out of the Woods, is geschreven door Milla van der Have.

Grindr for Girls vroeg aan Milla:

Wow! Je verhaal is als e-book te koop dus. Hoe heb je dat geregeld?

Amerikaanse tijdschriften en uitgevers hebben soms een ‘call for submissions’. Dan vragen ze verhalen rond één thema. Een tijdje terug zag ik dat Etopia Press verhalen zocht voor een LGBT-anthology. En omdat ik toevallig een passend verhaal had, heb ik dat ingestuurd. Gelukkig werd Out of the Woods toen geselecteerd voor de bundel!

Out of the Woods, waar gaat het over?

Out of the Woods gaat over Adrienne, die net ten huwelijk is gevraagd door haar vriendje en het spontaan op haar heupen krijgt. Zonder precies te weten waarom vlucht ze naar Wales, naar het huis waar ze vroeger woonde. En daar doet ze wat spannende ontdekkingen. Zo blijkt haar verleden niet te zijn wat ze denkt. Vervolgens neemt ook haar toekomst een onverwachte (maar wel leuke) wending….

Aha. Maar goed, wat iedereen wil weten: zit er ook lekker veel seks in?

Haha… eh, nee! Als er al iets gebeurt, dan “off screen”, dus daar heb je net niks aan. Sowieso waag ik me niet heel vaak aan seks-scènes en de paar die er zijn, hebben ook vaak een wat onprettige wending. Maar ik neem het mee als goed voornemen / uitdaging voor de roman waar ik nu aan werk. Die heeft een lesbische hoofdpersoon, dus een beetje seks hoort er dan wel bij…

Wat vind je van de Grindr for Girls Netwerkborrel? Kom je ook naar de borrel op 21 september?

Ik heb tot nu toe alle borrels bezocht, dat zegt genoeg, toch? De 21e staat ook gewoon weer in mijn agenda, dus ijs en weder dienende ben ik erbij!

Welk spreekwoord of gezegde spreekt je het meest aan en waarom: Wie schrijft, die blijft / De puntjes op de i zetten / Ergens vraagtekens bij zetten / Het is één pot nat

Tja, ‘ergens vraagtekens bij zetten’ is wel aan mij besteed. Ik bekijk graag dingen van allerlei kanten en neem niet altijd zo maar iets aan. Die kritische houding, dat is ook wel een belangrijke eigenschap voor een schrijver. Je moet vraagtekens kunnen zetten, vooral ook bij wat je zelf bedenkt. Zo was Out of the Woods in eerste instantie “gewoon” een hetero-verhaal… maar dat vond ik toch niet zo lekker werken. Toen ik bedacht om het over 2 vrouwen te doen, viel alles op zijn plek.

Wil je nog iets anders kwijt? (optioneel en geheel vrijwillig, en ja hoor, het mag reclame zijn!)

Nog een tip voor mensen die geen Kindle hebben… Op Allromance eBooks is Come Out With Me ook te koop in epub-, html- of adobe-formaat. En verder: hou mijn site www.millavanderhave.nl in de gaten voor updates over mijn roman-in-wording en wie weet, nog meer publicaties!

Bedankt Milla!

Ook aanmelden voor de 3e GfG Netwerkborrel op 21 september? Hier is het aanmeldlinkje.
Benieuwd naar het mission statement van de Grindr for Girls Netwerkgroep? Lid worden is leuk en gratis.

Laat je reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 augustus 2012 door in hard copy, interview en getagd als , , , , , .

Vul je e-mailadres en ontvang een mailtje zodra er een nieuwe blogpost op Grindrforgirls.nl staat. Hoe handig is dat!?

Voeg je bij 15 andere volgers

%d bloggers liken dit: