Grindr for Girls

Cool stuff, from a queer girl perspective // lesbisch // maar dan leuker

Verslag van de 10e speciale editie van de Grindr for girls netwerkborrel


DSC_1836_l_650Vrijdagmiddag checkte ik Facebook elke 5 minuten om de aanmeldingen te bekijken. Ik kan niet anders dan heel erg blij zijn met de grote opkomst en het enthousiasme. Uiteindelijk waren we met meer dan 40 deelnemers, waaronder veel nieuwe gezichten. Bedankt!

Mocht je de borrel gemist hebben, dan kun je hieronder lezen wat je hebt gemist.  De eerste negen keer hebben we veel mensen zien komen en vooral het borrel-aspect goed vormgegeven. We wilden nu iets extra’s doen. Vrijdag hebben we het netwerkdeel meer naar voren gehaald met een brainstorm en twee presentaties.

Er zijn drie vragen die me op de borrel vaker gesteld worden. De eerste vraag: wat is het doel van deze borrel? De naam Grindr for girls is verwarrend, heb ik gemerkt. Grindr for girls heeft namelijk niks met dating of de bestaande Grindr-app te maken. Ten tijde van de eerste borrel was er nog geen sprake van een vrouwelijke variant van deze ‘homo-app’. Nu is die er wel. Voor de geïnteresseerden: die app heet Brenda en is een manier om vriendschappelijke of andere soorten van relaties aan te gaan met andere app-gebruikers. De naam ‘Grindr for girls’ is als knipoog bedoeld. Ik wilde graag een naam die je snel onthoudt, meer zit er niet achter.

DSC_1795_l_650Dit is een maandelijks terugkerende gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en je netwerk uit te breiden met leuke, interessante mensen. Natuurlijk draait het om gezelligheid en connectie. Het praat makkelijk met iemand met wie je raakvlakken hebt. Dat ervaar ik zelf ook.

Al bij de eerste borrel raakte ik in gesprek met Kim, die ik op dat moment nog niet eerder ontmoet had. Hoe makkelijk en prettig was het om even tussen neus en lippen te zeggen dat mijn vriendin Marloes Nederlandse les geeft, toen Kim vertelde dat haar vriendin uit Spanje komt? Natuurlijk, hetzelfde gesprek had kunnen plaatsvinden in de kroeg of op het werk, maar in deze setting gaat het veel soepeler, veel vanzelfsprekender en veel makkelijker. Een connectie maken met een gelijkgestemde is makkelijker dan met iemand met wie je minder gemeen hebt.

Een voordeel van connecties is dat je deze kunt aanspreken als je iets nodig hebt. Daarmee bedoel ik dat je iemand uit je netwerk makkelijk kunt vragen om je ergens bij te helpen. Dit kan op werkgebied zijn. Het is crisis en veel mensen werken op basis van tijdelijke contracten of als zzp’er of zelfstandig ondernemer. Heb je een vast contract, dan behoor je tegenwoordig tot de minderheid. Kortom: het komt steeds vaker voor dat je op zoek bent naar een nieuwe klus of baan.

Bij deze borrel zijn veel mensen uit allerlei werkvelden die allemaal veel mensen kennen en vaak bij grote organisaties werken. Vormgeving, lesgeven, journalistiek, tekstschrijven, social media, zorg, toerisme, administratie, it, comedy, wetenschap, seo-optimalisatie en evenement-organisatie bijvoorbeeld. Ik heb van alles gehoord en er komt alleen maar meer bij. Iemand een goeie tip geven, doe je makkelijker als je het die persoon echt gunt en het helpt dan natuurlijk als je elkaar wat beter kent.

DSC_1826_l_650De tweede vraag: hoe ben je op het idee gekomen? Er bestaan meer netwerkgroepen gericht op ‘gay professionals’. Zelf heb ik ook een keer zo’n borrel bezocht. Dat was inspirerend, maar een paar aspecten spraken me minder aan. Ten eerste waren er nauwelijks vrouwen, en bijna alleen maar mannen. Ten tweede is het opwerpen van een financiële drempel een manier om exclusiviteit van een netwerk te benadrukken, maar dat is voor mij juist niet het doel. Iedereen is welkom. Je mag ook best één keer komen kijken. Natuurlijk, ik wil graag dat je nog eens langskomt, maar in die keus wil ik geen onnodige drempels groter maken dan ze al zijn. Kortom: alle borrels zijn gratis toegankelijk.

Ik vind het zelf superleuk om nieuwe mensen te ontmoeten en fantastisch om mensen aan elkaar voor te stellen en te verbinden. Het is prettig om te zien dat de rest meestal vanzelf gaat. Dit sluit aan op mijn werk als online community manager. Ik werk voor een grote organisatie waarvoor ik een online sociaal netwerk beheer. Op deze site brengen we ondernemers met elkaar in contact om elkaar op professioneel gebied vragen te stellen. Een ander belangrijk onderdeel van mijn werk is het ‘offline’ bij elkaar brengen van deze ondernemers. We organiseren bijeenkomsten waarbij mensen elkaar live kunnen spreken. Met de Grindr for girls netwerkborrel doe ik iets vergelijkbaars, hoewel het verschil uiteraard is dat deze doelgroep mij veel meer interesseert. ;)

Ook in mijn werk voor een lesbisch tijdschrift zie ik hetzelfde principe. Je kunt als redactie van alles verzinnen, leuke dingen. Op bijeenkomsten, die we Meet and greets noemen, maken mijn collega’s van de redactie kennis met lezeressen. Dan zie je pas goed wat er leeft en krijg je input. De lezeressen raken zo nog meer betrokken, ze spreken mij direct aan, de drempels worden lager. Je inspireert elkaar en brengt elkaar op ideeën. Lezeressen komen gezellig een drankje drinken en dragen ideeën aan om het magazine te verbeteren. Kortom: het slim inzetten van je connecties is bruikbaar in allerlei situaties. Door connecties te maken, versterk je jezelf en werkt je omgeving in je eigen voordeel.

DSC_1817_l_650De derde vraag die ik vaak hoor, is: wat ben je er verder mee van plan? Mensen kunnen je helpen om een bepaald doel te bereiken. Bij iedere borrel zijn weer nieuwe mensen.  Ik vind het leuk én noodzakelijk dat de netwerkgroep blijft groeien. Tegelijkertijd is het erg motiverend om te zien dat mensen terug blijven komen en meerdere borrels bezoeken. Wat mij betreft blijft deze borrel dan ook bestaan tot het einde der tijden.

Zelf zie ik deze uitgebreide tiende editie van de borrel als een voorbeeld van wat netwerken kan opleveren. Samen hebben we dit ‘evenement’ geregeld; Feibe van de Bodytalk heeft de ruimte beschikbaar gesteld, Katrien heeft de poster gemaakt, Claire en Annemarie verzorgen de muziek, Marloes geeft een presentatie en Nicôle maakt de foto’s. Bedankt iedereen!

Dat dus. :) En daarna was de brainstorm. Die ging boven verwachting soepel en ik hoop dat deze interactieve activiteiten het netwerken nog makkelijker heeft gemaakt. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat het, zelfs op een netwerkborrel, lastig blijft om iemand die je nog niet kent aan te spreken. Marloes en ik hadden deze opdracht bedacht:

Je gaat met jouw groep een bedrijf starten. Maak gebruik van de kennis en ervaring van alle groepsleden. Denk na over wat ieder groepslid kan bijdragen. Dat kan op werkgebied zijn, maar ook kun je andere ‘skills’ gebruiken; dingen die je goed kan en leuk vindt.

– Wat is de naam van jullie bedrijf?
– Welk product of welke dienst gaan jullie aanbieden?

DSC_1857_l_650

De foto’s spreken voor zich, denk ik…! De vrijkaarten voor Rits Unzipped, The Lick en SAME SAME gingen daarna snel de deur uit. En dit is de Grindr for girls playlist. Hierin staat niet precies wat er vrijdag gedraaid is, maar de lijst geeft wel een goed beeld van de muziekstijl die bij de netwerkborrel past.

Tenslotte: misschien kun jij mij helpen. Mijn tijdelijke contract loopt binnenkort af. Ik zoek zelf nieuw werk als community manager of social media-redacteur. Tips zijn welkom :)

De volgende borrel is op 17 mei. De Midzomergracht-editie van de borrel is op 28 juni. Tot dan!
Nanda

DSC_1808_l_650

DSC_1804_l_650

DSC_1810_l_650DSC_1816_l_650DSC_1832_l_650DSC_1847_l_650DSC_1849_l_650DSC_1851_l_650DSC_1854_l_650DSC_1856_l_650DSC_1860_l_650DSC_1862_l_650DSC_1868_l_650DSC_1876_l_650DSC_1877_l_650 Alle foto’s zijn gemaakt door onze huisfotograaf Nicôle Kroonen.

Laat je reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 april 2013 door in Grindr, Werk en getagd als , .

Vul je e-mailadres en ontvang een mailtje zodra er een nieuwe blogpost op Grindrforgirls.nl staat. Hoe handig is dat!?

Voeg je bij 14 andere volgers

%d bloggers liken dit: