Grindr for Girls

Cool stuff, from a queer girl perspective // lesbisch // maar dan leuker

Zoekterm: Holly Grace My kitchen rules


Op de zender Net 5 is tegenwoordig het Australische kookprogramma ‘My Kitchen Rules’ te zien. Door omstandigheden zat ik opeens op het puntje van mijn stoel. Iets met twee vrouwen, sausdruppels en een achtbaan van emoties.

‘My Kitchen Rules’ is een stomme show met ambitieuze hobbykoks in tweetallen, een kritische vakjury met een beroemde chefkok waar je nog nooit van hebt gehoord, opgestapelde gerechtjes met kekke sausdruppels eromheen en – hoe heeft de mensheid ooit een seconde zonder gekund –  eetbare bloemetjes die met uiterste precisie en dus een pincet, op fotogenieke plekken gepositioneerd worden.  Tot zover niets nieuws onder de televisiezon.

Een rode lap en een keukenschort
Echter, pas als ik dít zie, is mijn interesse gewekt en zit ik op het puntje van mijn stoel. Want wat een rode lap is voor een dolle stier, dat is dit beeld voor mij:

stilstaand beeld van televisieprogramma op Net5

Voer voor het geoefende lesbische oog

Ja, kijk maar eens goed, ook naar de ondertitel. Dit is wat ik mocht meemaken, toen de jury het menu had goedgekeurd. Het was erg jammer dat de beloofde karamelsaus bij de panna cotta ontbrak en deze werd vervangen door mislukte stukken gebakken mango, maar ach, de meneren juryleden zagen het door de professionele vingers.

Dit positieve jury-oordeel was voor de samenwerkende hobbykoks Holly en Grace uit Perth zoals gezegd: ‘een bevestiging dat ze konden koken’. Aan de foto ging een ander zenuwslopend beeld vooraf van de twee vrouwen (begin twintigers), die elkaars handen vastgrijpen en er stevig in knijpen. Dat is logisch, want zonder een achtbaan van emoties is een kookprogramma niet compleet. Daar kijk je toch ook voor.

Een halve centimeter
Met een innige omhelzing wordt de weer eens bijna ondraaglijke spanning eindelijk doorbroken. De vrouwen zijn ontzettend opgelucht. Ze kijken elkaar diep in de ogen, de een pakt het gezicht van de ander vast met beide handen, alsof… Hun gezichten nog maar een halve centimeter van elkaar vandaan. Het gaat gebeuren! En ja, het moet ook zeker kunnen. Australië is een tolerant land, althans daar gaan we gemakshalve maar even van uit.

Maar geen kus.

Nee, want Holly en Grace zijn gewoon beste vriendinnen. De allerbeste vriendinnen van de wereld. Zoals dat gaat. Dat is voor mij misschien wat teleurstellend, maar desondanks knapt deze kookwedstrijd er geweldig van op. Van een ontzettend vergezocht en zelf verzonnen lesbisch thema, bedoel ik. En je hebt weer wat te googelen hè.

Eén reactie op “Zoekterm: Holly Grace My kitchen rules

  1. Sil van Blanken
    31 december 2013

    Geweldig programma, maar zo jammer dat de recepten van de oudere seizoenen niet te vinden zijn!

Laat je reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 december 2013 door in 'Reality', tv en getagd als , , .

Vul je e-mailadres en ontvang een mailtje zodra er een nieuwe blogpost op Grindrforgirls.nl staat. Hoe handig is dat!?

Voeg je bij 14 andere volgers

%d bloggers liken dit: